Божидар Лукарски: Не съм човекът, който ще каже Иван, Петкан или Драган притежава „Дунарит”
България 12.09.2017 18:09  |   Обновена: 12.10.2017 18:03
София
0 коментара

„Не съм аз човекът, който ще каже дали Иван, Петкан или Драган е собственик на „Дунарит”, каза бившият министър на икономиката Божидар Лукарски в студиото на „Лице в лице”.

Според него не влиза в работата на Министерството на икономиката и на министъра да казват кой е собственик на предприятието.

Министърът на икономиката Емил КараниколовИкономическият министър: Емилиян Гебрев не е собственик на „Дунарит”Точно обратното заяви вчера самият Гебрев

Той също отказа да назове кой е собственик на „Дунарит”.

„Би трябвало да питате ДАНС или Агенцията по вписванията”, смята Лукарски.

„Апелирам да не раздухваме скандалите, защото не е добре за българската икономика”, каза още той.

По думите на Лукарски военната промишленост е много деликатен сектор и подобни скандали могат да изплашат инвеститорите.

„Сигналите, които подаваме към евентуалните инвеститори, казвайки думи като „национализация” и когато министърът говори, че няма по-силен от държавата, това не е добър сигнал за инвестиционната среда у нас”, смята бившият министър.

Емилиян Гебрев: Аз съм собственикът на „Дунарит”, как да няма собственикДействащото лице е един министър на икономиката, разпоредителите сигурно са други; но той компрометира партията си и задкулисния човек, който е един добър бизнесмен и депутат, коментира оръжейният търговец

„И по мое време имаше проблеми с „Дунарит”, но предвид поверителността на информацията и сектора, не мога да кажа какви са, но бяха сходни със сегашните”, допълни Лукарски.

„Никога не съм бил привърженик на слуховете. Държавата трябва към Иван, Петкан и Драган да съди по един и същи начин”, каза още той.

0 коментара
utrack