ЧСИ запорира сметките на самотна майка с три деца, която оцелява с 200 лв. на месец
България 11.01.2018 09:50  |   Обновена: 11.02.2018 09:01
Йордан Фотев Аксаково
12 коментара

Ивелина Митева е на 31, самотна майка с три малки деца – на 11, шест и четири години, и четвърто, което ще се роди след месец. Наскоро тя е напусната от съпруга си. Това поставя оцеляването на семейството на още по-голямо изпитание, макар той да помага доколкото може, разказва жената.

Баща им има тумор. Откриха му преди две години тумор и му трябва спокойствие. Отиде да живее при сестра си. В нищо не го обвинявам, няма за какво. Той достатъчно страда в момента с неговата болест“, казва Ивелина.

Целият ѝ месечен доход е по-малко от 200 лева, с които трябва по някакъв начин да свързва двата края.

„Много е трудно. Те даже не стигат. Като платя вода и т.н. И токът ми идва много високо. Даже понякога не успявам да го платя. Спирали са го, оставяла съм без електричество. Стояли сме на студено, на тъмно с децата“, признава Ивелина.

Половината от средствата, с които тя разполага месечно, отиват за наем на приземния етаж, в който живее при ужасни условия с децата си.

Така живеем – със заеми, които, естествено, не ми е възможно да връщам, но се старая поне отчасти да връщам, за да може пак да ми дават. За да изкарваме месеца. По този начин се гледаме“, споделя самотната майка.

Въпреки всички трудности, Ивелина се опитва да гледа по възможно най-добрия начин трите си деца. Големият ѝ син е отличник в училище, а едната ѝ дъщеричка ходи на детска градина.

„От доста неща са лишени децата, наистина, признавам си. Но въпреки всичко нямам намерение да ги оставя. Гледам си ги и ще продължавам да си ги гледам, въпреки трудностите. Ето, да са ми живи и здрави, стигнахме дотук, въпреки условията, в които живеем“, казва тя.

Наскоро обаче самотната майка получава нов удар. Разбира, че е осъдена да плати 3200 лева за кредит от 500 лв., който е изтеглила преди няколко години. Частен съдебен изпълнител запорира сметките ѝ.

„Надявам се да ми влезе в положението и да разбере, че нямам възможност да ги плащам тия пари. Да ми даде някаква отсрочка или някаква по-малка вноска, която да мога да си позволява да плащам“, казва Ивелина.

„Мисля, че с подкрепата на институции и на българското общество можем да помогнем на тази майка да си гледа нормално децата“, казва Димитрина Иванова от сдружение „Нов живот“.

Това е и единственото, което иска Ивелина – достоен живот за децата си.

Вижте повече във видеото:

12 коментара
 • 12 Veq1313 преди 9 седмици Свързах се с нея.Телефонът ѝ е 0877335272
 • 11 georgipoet преди 9 седмици Майка на з деца и четвъртото на път !!! И това се случва в България !!! Страна поела прецедателството на ЕВРОПА!!! Ами ако беше *** ? На тази жена и трябва медал !!! Тя оцелява с 200 лева на месец с 4 деца!!! Срам и позор за нас !!!!! Срамувам се от майка БЪЛГАРИЯ!!! Явно тя е мащеха !!!! СРАМ МЕ Е !!!!!!!!!!
 • 10 tanicka88 преди 9 седмици Ivelina miteva ima facebook...
 • 9 user1873644 преди 9 седмици Eto vi lichnia nomer za vruska s jenata i facebook profila ii 0877335272 ivelina miteva
 • 8 user1873643 преди 9 седмици Az moga davi pomogna dase svurjete lichno s jenata poznawam q
 • 7 user1873642 преди 9 седмици Az moga davi kordinatite poznavam q lichnoo moga da vi pomogna dase svurjete lichno s neq
 • 6 scarface8876 преди 9 седмици Напишете как да се свържем де!
 • 5 keyem преди 9 седмици Не питайте бтв,за тях това е една "социална" новина,която не ги ангажира ! Репортажа е от някой си Йордан Фотев,него питайте !?
 • 4 franzela преди 9 седмици Как чевек може да се свърже с тях за да помогне ??
 • 3 marial17 преди 9 седмици Има ли открита сметка за семейството
 • 2 marial17 преди 9 седмици Има ли открита сметка за семейството
 • 1 Bilyana Dukova преди 9 седмици Здравейте, възможно ли е да дадете координати на Ивелина?
utrack