„Инерком”: Нямаме притеснения за осигуряването на финансирането
България 13.03.2018 18:35  |   Обновена: 13.03.2018 18:32
1 коментара

„Нямаме притеснения относно осигуряването на финансиране на сделката”, заявиха от „Инерком” в отговор на въпрос на bTV дали има риск за финансирането (на покупката на активите на ЧЕЗ в България), каквито опасения изрази председателят на Надзорния съвет на чешкия гигант ЧЕЗ Вацлав Пачес.  

„Нямаме информация за оказван натиск върху банки и не можем да коментираме действия, които не са свързани с нас”, отговориха от „Инерком” на въпроса дали е оказван натиск към банки да оттеглят подкрепата си.

В отговор на въпрос на bTV дали има оттегляне на финансиращи институции, които преди това са заявили, че ще финансират сделката, от „Инерком” казват: „Работим по финансирането и постигаме значителен напредък по структурирането му.”

„Както вече многократно казахме, „Инерком” България води преговори с няколко международни финансиращи институции и преговорите са в ход последните няколко месеца. Финансиращите институции, с които работим, изчакваха подписването на договора за покупко-продажба и наличието на финансовите резултати на 2017 г., за да могат да работят с най-новите данни и да преминат към следващият етап на финансирането”, посочиха още от „Инерком”.

Шеф от ЧЕЗ: Без ангажименти за арбитража, влизането на България в сделката e почти невъзможноНапрежението, свързано с премиера Бойко Борисов е сред причините, компанията да продаде бизнеса си в България, посочва Вацлав Пачес пред bTV
1 коментара
  • 1 danekdeen преди 1 седмица Аман от мешеници! Работели по структорирането на финансирането-с две думи-нямаме пари,но купуваме,защото хората зад нас имат и то много,ама цаптарени....Тази сделка народа никига няма да допусне! Стига вече...
utrack