„Капитан Андреево“ работи с пълен капацитет, но опашките остават
България 17.07.2017 20:46  |   Обновена: 17.08.2017 20:01
Капитан Андреево
0 коментара

Километрични опашки продължават да се вият на граничния пункт „Капитан Андреево“ вече втори ден.

Към 19 ч. колоната от автомобили, които чакат да влязат в Турция, беше около 2 км, а по-рано през деня достигна до 6 км.

Километрична опашка на „Капитан Андреево” заради проблем от турска странаПътуващите да се насочат към "Лесово" и "Малко Търново"

Причината е, че в сезона на отпуските, когато хиляди гастарбайтери се прибират от Европа към родината, за два дни турските информационни системи блокираха два пъти.

„Капитан Андреево” беше затворен заради технически проблем от турска странаОт Гранична полиция препоръчаха леките и товарните автомобили да се насочват към ГКПП „Лесово”

В момента и „Капитан Андреево“, и „Капъколе“ работят на пълен оборот, всички платна са отворени, всички гранични служители са на плаца и от българска страна контролът при леките автомобили е минимален, предаде кореспондентът на bTV Мария Георгиева. Въпреки това струпването от коли не може да бъде стопено.

Проблем има и при камионите – от турска страна опашката от тирове е 23 км.

Вижте повече във видеото:

От Гранична полиция прогнозират, че до дни обстановката ще се нормализира и няма да има опашки, но препоръчват да се използва ГКПП „Лесово“ и „Малко Търново“.

0 коментара
utrack