Перата: Социално слаб или със съмнителен бизнес
България 13.07.2017 08:36  |   Обновена: 13.08.2017 08:02
1 коментара

Вчера в bTV Новините ви разказахме как Петър Низамов – Перата се оказа социално слаб. В документ, приет от бургаски съдия, Низамов написал, че семейството му се издържа с 508 лв. – заплатата на съпругата му.

Наш екип отиде на място, за да провери бизнеса на перата.

На името на майка му Елена Низамова са регистрирани както спортният мерцедес, така и две фирми и склад за дърва за огрев. Според документи, с които bTV разполага, една от тях – „Файърууд бийч аш олк”, плаща месечен наем от 1200 лв., а самият Низамов е упълномощен от майка си да движи бизнеса.

Именно на тази фирма преди дни Инспекцията по труда в Бургас налага глоби на обща стойност от 12 хил. лв.

На телефона, посочен за контакти с фирмата, вместо Петър Низамов вдига друг мъж. Той отказа коментар, но заяви, че фирмата е семеен бизнес.

Докато нашият екип прави интервюто, видеокамери на обекта снимат репортерите ни. Секунди по-късно кадри с тях бяха качени във фейсбук профила на Низамов.

Заради декларация, че не печели нищо, Перата в момента е освободен от съда от държавна такса при завеждане на дела. Той съди няколко бургаски медии.

Екипът на bTV от Асеновград: Перата очевидно искаше ескалация на напрежениетоСрещу Низамов, който има още три присъди за телесна повреда, ще бъде започнато бързо полицейско производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди

По-късно днес Окръжният съд в Пловдив ще гледа жалбата на Низамов за пускане на свобода. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда, след като нападна и удари оператор на bTV.

1 коментара
  • 1 IvanRusev87 преди 31 седмици Поредното олицетворение на фалшив патриотизъм - 'да опазим държавата от бежанци и цигани, за да може само ние да крадем от нея'. Нека всички 'патриоти' се замислят как и с какво помагат и вредят на държавата и каква част от данъците си плащат.
utrack