Божидар Лукарски: Реформаторите не създават пречките за дясното обединение
Политика 29.01.2017 10:06  |   Обновена: 01.03.2017 10:04
3 коментара

Реформаторският блок не е пречката, която спъва обединението на партиите в дясно. Това заяви лидерът на СДС и бивш икономически министър Божидар Лукарски в студиото на „Тази неделя”. „Вратата за коалиция не е затворена, имаме оптимизъм за по-широко събиране в дясно”, заяви той.  

Лукарски е сигурен, че блокът твърде ще бъда част от следващия парламент, а пример за добре свършената им работа е управлението, което реализираха в 43-ото Народно събрание.

Реформаторите няма да имат лидер на коалициятаПосланието на първия конгрес на РБ беше към ДСБ – да се върнат в блока

Лидерът на СДС окачестви думите на Радан Кънев, че има рекет върху малкия и среден бизнес като литературни съчинения, които учител трябва да оцени. Въпреки това той е категоричен, че няма нещо, което не би му простил. „Политиката не е място за лични пристрастия, може да бъдем и приятели и колеги и да правим компромиси в името на общата цел. Когато си в коалиция човек трябва да прави компромиси и да прощава”. Той допълни, че Радан Кънев го е научил да казва нещата винаги в очите.

"Да, България" отказва коалиции, десните реагираха с огорчениеРадан Кънев заговори за суета, Борис Марков обяви края на политическия проект на Христо Иванов

По повод разследването на bTV за депутата на СДС Борислав Миланов, който загради общински път и частен имот, Лукарски посочи, че казусът очевидно е част от предизборната кампания, за да се оповести сега. „Защо след толкова години казусът се раздухва сега. Има съд и прокуратура, които се занимават с незаконно строителство. Телевизията не е орган, който да реши такъв казус”.

Председателят на СДС посочи, че Миланов има много законодателни инициативи в 43-ия парламент и е много познат и харесван в района му.

Ревизията на ведомството си от служебния кабинет той коментира, като нещо хубаво, стига да не е с цел реваншизъм.

3 коментара
  • 3 nightwatcher преди 1 година Освен ,че бил некадърен бил и тъп.Всеки гаф на политиците е "кампания" ,така ли?Значи няма да разгледаме ,как въпреки решение на съда се упражнява чадър и тихичко се отлага всичко?Как този човек ,този политик няма морала и най-малкото приличие да спазва закона ,а ние простите хора да чакаме медиите да решат въпрос ,които са ясни и е нужно само приличието.Бързо оскотяваме.
  • 2 spartak353 преди 1 година Ти Герб за дясна ли я броиш?? Сигурни сте, че пак ще бъдете "демократичната патеричка" ???
  • 1 ynikiforov преди 1 година Престанете да ни занимавате с разцепените десни отломки! Те никога повече няма да управляват България и никога повече няма да влязат в парламента!
utrack