Парламент №44 се готви за първото си „ваканцуване”
Политика 16.07.2017 19:32  |   Обновена: 16.08.2017 20:02
Елица Попова София
1 коментара
Снимка: Ладислав Цветков, архив
Снимка: Ладислав Цветков, архив

Депутатите са на прага на голямата си лятна ваканция. Какво успяха да свършат народните представители за два месеца и половина?

Една от тях е Донка Сименова от „БСП за България”, учител по професия, а сега – депутат първи мандат. Смята, че работата в парламента е много по-отговорна. Тя не приема сравнението, че депутатската почивка е съизмерима с тази на учениците: „Учителите имат по-голяма ваканция, само че те винаги използват ваканцията да се самоусъвършенстват. Ваканцията ще използваме за да подготвяме нови законопроекти”.

Парламент №44 се задвижи първоначално на бавни обороти и заседанията бяха по около половин час. Досега приетите закони са само десетина, твърдят от опозицията. Антон Кутев е на мнение, че ваканцията трябва да се намали ако има достатъчно законопроекти.

Управляващите не приемат критиката за слабия старт. „Все още ние следваме практиката законите, които бяха готови от Министерски съвет, ги внасяме от народни представители, за да пестим време”, обяснява Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Когато се върнат наесен, една от първите задачи на депутатите ще бъде да приемат пакет от законопроекти, който да сложи край на синдрома "вечен длъжник".

1 коментара
  • 1 Ivan_Mitev1957 преди 35 седмици Сега политиците страдат от вреден модел на национално стопанство. Тази държавна грешка е водещия причинител за актуалните злини. При наличната грешка политиците са със съдба на жертви и подсигурен провал, защото политиците, колкото по-добре работят да подпомогнат икономическия растеж, толкова по-силен потенциал за дългови кризи се развива и съпътстващите злини са по-болезнени. За благодатен политически успех е необходимо усъвършенствуване на сегашния, т. е. прилагане на много по-полезен модел на национално стопанство.
utrack