Славчо Велков: Външно се старае да не ядосва Ердоган
Политика 14.03.2018 18:52  |   Обновена: 14.03.2018 18:43
София
2 коментара

„Провокация” и „тест” – по този начин депутатът от „БСП за България” Славчо Велков коментира в студиото на „Лице в лице” скандалното изказване на турския президент Реджеп Ердоган, че Кърджали е в „духовните граници” на южната ни съседка.

Народният представител подчерта, че не вижда нищо лошо в това, например, нашият премиер да изкаже топлите си чувства към сънародниците ни в САЩ, но в случая се изпробва реакцията на тези, чиито държави са споменати – напр. сега България, Гърция, Босна, Македония и т.н.

Реджеп Ердоган: Кърджали е част от душевните ни граници„Половината ни сърце е в Истанбул. Другата са Балканите”, заяви турският президент

Велков припомни и последвалата позиция на Външно – че държавните граници не подлежат на преразглеждане. Според него това твърдение в момента е поставено под сериозна въпросителна, защото преди Ердоган е говорил и за своите „братя” от градове в Северна Сирия, които в момента са на практика окупирани от турската армия.

„Тази позиция цели да не бъде ядосан Ердоган преди срещата във Варна”, смята Велков, който е ескперт в сферата на сигурността.

Защо БСП иска по-подробно разследване на сделката за ЧЕЗ? Какво стои зад шпионския скандал между Русия и Великобритания? Вижте във видеото!

2 коментара
  • 2 monk1968 преди 1 седмица Ха познайте кой ше поднася шербета на феса........
  • 1 danekdeen преди 1 седмица Аз не знам нашите политигаши какво му се дупят на този агресор и узурпатор! Ще му правим ние мили очички,хайде сектир ...и какво стана с онзи пезвантин консула ни в Одрин? Отстранихте ли го от длъжност?
utrack