Съдът даде ход на делото „Йончева срещу Борисов”
България 12.10.2017 12:59  |   Обновена: 12.11.2017 12:02
София
0 коментара

Софийският районен съд даде ход на делото на депутата от БСП Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов и партия ГЕРБ. Процесът започна в отсъствието на двамата политици – те бяха представени от адвокатите си.

Елена Йончева завежда дело срещу Бойко БорисовТо е за клевета и уронване на престижа на журналистическата професия

До процеса се стигна, след като Йончева като кандидат за депутат обвини ГЕРБ, че краде пари от санирането по национална програма, а лидерът на ГЕРБ отвърна: Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева”.

Журналистката заведе дело за клевета срещу Борисов, искът е за 20 хил. лв. обезщетение. В предаването „Тази сутрин” Елена Йончева каза, че е сигурна, че ще спечели делото, защото никога не е използвала държавни пари, за да снима филмите си. Тя каза, че ще дари спечелената сума на семейства с репродуктивни проблеми.  

Започва делото на Елена Йончева срещу Бойко БорисовТо е за думите на премиера: „Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева”

Защитата на Борисов представи днис 73 документа от 2004 до 2009 година, от които ставало ясно, че на Йончева са платени 690 000 лева за филмите, които е правила за БНТ. 

Сред свидетелите в полза на Борисов ще е пиарът на ГЕРБ Никола Николов, който ще трябва да обясни има ли Борисов профил във „Фейсбук” и кой е истинският му профил.

Като свидетел е призован и Георги Харизанов, бивш шеф на "Напоителни системи". Той ще обясни, че е плащал пари на Йончева, а БНТ е пускало реклама.

Делото беше отложено за 5 декември.

0 коментара
utrack