Да почистим ефира. Заедно
Коментар 08.10.2017 17:43  |   Обновена: 08.11.2017 17:01
Светослав Иванов София
0 коментара

Вече започна да става комично. А и с този ултиматум, дори и леко досадно. Нямаше да му обърна внимание, ако не беше разпространен и от правителствения пресцентър. Извинение? Да, то е необходимо. Но само и единствено към вас - зрителите.

Извинение заради създадените чудовища в студиата. Празни хора, псевдозвезди, страх от смисъла. Как се докарахме дотук? Не толкова заради зависимости, колкото заради липсата на характер, ценностен упадък и ниско самочувствие. Тотална загуба на нишката с потребностите на публиката си.

Заплахи към водещия Виктор Николаев: Внимавайте, вашата колежка вече я нямаАнтон Тодоров от ГЕРБ обясни на журналиста как може „да си изяде хляба”, а вицепремиерът Валери Симеонов каза, че и за него може да се изработи един „Викторгейт”

Иначе нямаше да допуснем, всички групово, десетките празноглавци да дефилират по студиата от години, нито политическите проекти да се пръкват от телевизионния екран. Това е една от причините да се стигне до ситуацията, в която компрометираните се опитват да компрометират, калните хвърлят кал с мотива: "Всички сме мръсни".

Чакайте, ние знаем кои са мръсни. Не са нужни бивши журналисти, развили политическите проекти на олигарси да се опитват да сочат с пръст. Когото и да било.

Как да вярваш на безчестния? Как да го приемеш сериозно? Политиците си броят роднините във властта. Те са много. Шуробаджанащината няма цвят.

Валери Симеонов даде срок на четири медии да му се извинятТова стана с писмо от пресслужбата на Министерския съвет

Доживяхме БСП да заговори за братко и батко, а авторът на "Шайка" да громи ченгетата, които клеймеше, но в ГЕРБ, в едни други времена. В които поговорката "бий ги, за да те уважават" се превърна в "плюй ги, за да те назначават". Защото и онзи, който крещеше "извинисебе" е партньор на този, който днес чакал да му се извинят.

Ожениха се. За властта. И сигурно е сладко. Колкото и да се извиняват от ГЕРБ за поведението на Антон Тодоров, то явно им изнася. Щом си мислят, че подобна наглост може да бъде възмездена просто с някакво си извинение.

Колкото и да се дистанцират от ГЕРБ от него, също толкова силно го приласкават. Явно се радват на момента, в който и малкото свободни места започват да се пропукват. Пукнатините отвън и пукнатините отвътре. Нашите собствени пукнатини...

Трябват ли ни истински медии изобщо? Защото докато оплакваме журналистиката, всеки трети в трамвая е с жълт вестник в ръка. Докато и вие сте готови да дадете левчето си за клюки и клоака, островите ще стават все по-малко. Клоака чрез която се извършва и групова саморазправа. С всеки неудобен на силните на деня. 

Мечтая за момента, в който големите телевизии и издания ще обявят поне един кратък период на хигиена. Нещо като да "почистим България заедно", но чрез ефира си.  "Да почистим ефира си заедно. Поне за един ден" – лишавайки от трибуна собствените си франкенщайни.

Едно пространство без патриотари, мумии, кръв, Динковци, Пери и прочее грехове.

Съмнявам се, че днес това е възможно. Защото играта за рейтинг е толкова жестока, че винаги ще се намерят хора, готови и ритуално да се самоубиват. В ефир. Защото не си дават сметка нито коя година сме, нито какво се случва навън.

0 коментара
utrack