Учени: Днешните младежи са бавни като 60-годишни
Любопитно 17.07.2017 17:43  |   Обновена: 17.08.2017 17:01
Светът
1 коментара

Между 50 и 75 на сто от подрастващото поколение не се храни здравословно, не спортува и е пасивно. Според учените от университета "Джон Хопкинс" вина за пасивността на младите имат социалните мрежи.

Младежите на 19 години са толкова бавни, че може да се сравняват с хората, които са на 60 и повече години, показва изследване от Балтимор.

В анкетата са участвали 12 529 тийнейджъри, чиято активност е измервана със специален апарат. Експертите установили, че е необходимо да се вземат спешни мерки на ниво образование с цел увеличаване на физическата активност при младите.

"Трябва да се намери начин да се разпределят ежедневните задължения на младежите, за да имат повече време за спортуване", казва Вадим Зипуников, един от авторите на изследването.

Независимо от това, че Световната здравна организация препоръчва минимум един час физическа активност на ден, 20 на сто от момчетата и 50 на сто от момичетата не се придържат към тези препоръки.

Голям процент от подрастващите между 12 и 19 г. са физически активни по-малко от час на ден.

1 коментара
  • 1 vili77a преди 26 седмици Не са виновни социалните мрежи, а апатията води до това . Те навсякъде около себе си виждат несправедливост, липса на наказания, ниско заплащане на труда, насилие в семейството, корупция, която засяга родителите им - те израстват в болно общество и се опитват да си изградят спокоен свят в социалната мрежа, което води до други проблеми ......
utrack