НВО предложила откуп на похитителя на данни за „Игра на тронове“
Лайфстайл 11.08.2017 23:45  |   Обновена: 11.09.2017 23:02
0 коментара

Американската телевизия НВО е предложила 250 хил. долара на хакера, отмъкнал данни за все още непоказани епизоди от сериала „Игра на тронове“, за да не публикува информация в интернет, съобщи „Варайъти“.

Специализираното издание получило копие от писмо от 27 юли, в което се казва, че НВО предлага да плати на хакера сумата в биткойни.

Писмото било в отговор на изявление на киберпирата, който настоял да му бъде платен откуп, като заплашил, че в противен случай ще продължи да качва данни за сериала в интернет.

Броени дни до предпоследния сезон на "Игра на тронове"Войната за Железния трон ще бъде представена в още само 13 епизода в рамките на два сезона

Изплащането на откупа компанията възнамерявала да оформи като част от програмата за материално поощряване на „бели хакери“. Така се наричат компютърни специалисти, които намират уязвими места в електронните мрежи не за да извършат кибератака, а за да предупредят компанията собственичка на подобна мрежа.

"Игра на тронове" взе "Еми" за най-добър драматичен сериалЦеремонията се състоя в Лос Анджелис

Тонът в писмото е удивително доброжелателен, тъй като представителите на компанията се опасяват да не ядосат хакера, отбелязва „Варайъти“.

Използвани са материали на БТА
0 коментара
utrack