Иван Савидис: Извинявайте! Исках да предпазя феновете на ПАОК!
Спорт 13.03.2018 14:44  |   Обновена: 13.03.2018 14:12
0 коментара

Собственикът на гръцкия футболен тим ПАОК - Иван Савидис, се извини за поведението по време на дербито с АЕК. В края на мача той нахлу на терена въоръжен, като според реферите е отправял смъртни заплахи. 

Самият бизнесмен и депутат в руската Дума отрече да е сплашвал длъжностите лица и за първи път излезе с официално изявление, след като беше обявен за национално издирване. То бе публикувано в официалния сайт на ПАОК.

ФИФА заплаши, че може да изключи Гърция след размириците в СолунОт Централата ще действат, ако не видят подобрение в мерките за редовно провеждане на мачове

"Искам да понеса извинение на всички фенове на ПАОК, футболните привърженици от Гърция и световната футболна общественост.

Много съжалявам за случилото се. Нямах право да излизам на терена по такъв начин.

Емоционалната ми реакция бе предизвикана от състоянието на футбола в страната и всички не-футболни фактори, които доведоха до развоя на ПАОК-АЕК - действията на съдиите и делегата, прекъсването на срещата, протестите и влизането на хора от щабовете на терена.

Всичко това можеше да създаде нестабилна ситуация и влизането ми на терена бе единствено с цел да я предотвратя, както и да защитя десетките хиляди фенове на ПАОК от провокации и сблъсъци, които можеша да завършат с човешки жертви.

Нямах намерение да влияя на противниковия отбор или на реферите. Със сигурност не съм заплашвал никого!

За съжаление, както аз, така и моето семейство и колеги, бяхме заложници на не-футболни обстоятелства.

Ще продължим да се борим с неспирните атаки, които идват от всички нива. Надявам се на справедлив футбол, справедлив процес и от тук нататък да печелим битките по терените, а не в съда.

Още веднъж са извинявам!"

Издадоха заповед за арест на собственика на ПАОКОхранителите на бизнесмена също ще отговарят пред органите на реда

Вчера (12 март) гръцките власти издадоха заповед за ареста на Савидис. Той обаче така и не бе прибран в ареста. Очаква се днес да му бъде повдигнато обвинение от прокуратурата в южната ни съседка.

0 коментара
utrack