Джон Макенроу: Григор има най-големи шансове за титла от Големия шлем
Спорт 12.01.2018 15:49  |   Обновена: 12.02.2018 15:01
0 коментара

Легендата на тениса и известен експерт Джон Макенроу смята, че Григор Димитров има всички шансове да се нареди сред великите в спорта. Според американеца, българинът е в страхотна позиция за спечелването на титла от Големия шлем през този сезон.

Американецът съветва Димитров да подхожда по-отговорно и с хъс в мачовете, в които е считан за фаворит

"Този сезон е най-добрият шанс за Димитров да спечели титла от Големия шлем", смята носителят на седем титли от Шлема Макенроу. 

Гришо стартира в Мелбърн в понеделник Първата ни ракета започва срещу квалификант

"Бях започнал да се тревожа, че времето на Димитров отминава, но той очевидно осъзна съвсем навреме къде се намира в развитието и кариерата си, а това е много важно за един играч. Григор достигна чудесно ниво по отношение на физиката, тактиката и самоувереността. Преди сякаш самият той не си вярваше, че може да постигне нещо за историята, но сега не е така. За пръв път изглежда, че Григор има напълно реален шанс да спечели титла от Големия шлем и да се нареди сред великите", коментира още Макенроу.

Това, което тенис легендата очаква от Григор Димитров, е да види още по-сериозна нагласа и хъс за победа в мачовете, в които е считан за твърд фаворит. 

"Обикновено тогава започват проблемите за него, както се видя при загубата му от Рубльов на Откритото първенство на САЩ", каза американецът.

Григор за първа титла от Големия шлем: Ще сграбча възможността!"Зареден съм с голяма увереност", твърди българина преди старта на Откритото първенство на Австралия

Според Макенроу, до момента Димитров не е показал нищо впечатляващо и в мачовете си срещу Роджър Федерер, а това е много важно, тъй като двамата може да се срещнат в заключителните фази на някой от предстоящите турнири от Големия шлем.

0 коментара
utrack