Тервел Пулев се бие в САЩ навръх 3 март
Спорт 13.02.2018 17:11  |   Обновена: 13.02.2018 17:04
1 коментара

Трети март - една от най-знаковите дати в цялата история на България. Навръх Освобождението от турско робство, Тервел Пулев - един от най-големите патриоти сред родните спортисти, избра да се качи отново на ринга.

По-малкият от двамата братя от боксовия клан Пулеви реши да отбележи подобаващо националния празник като проведе точно на него осмата си битка при професионалистите. Тервел избра и един от най-българските градове в САЩ - Чикаго. Все още името на съперника му за двубоя отвъд океана се уточнява, на този етап е сигурно, че той ще бъде американец. 

След срещата в Чикаго, бронзовият медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012 ще се прибере обратно в Европа, като ще има на разположение месец, за да се подготви за нов сблъсък - този път във Виена на 7 април. В австрийската столица негов противник ще бъде представител на домакините.

На 23 декември в Берлин Тервел Пулев нокаутира Артьом Чарнякевич (Беларус). Това бе шестата му поредна победа от дебюта му при професионалистите на 3 декември 2016 г. в "Арена Армеец" срещу хърватина Томислав Рудан.

1 коментара
  • 1 rydolfio преди 1 седмица Абе добра реклама за Травел дано да изберат да се бие с някои като руснака за да набере малко съмочуствие и увереност . Да не изберът някои таран че в Америка ги има много и черни и бели . пожелавам победа е а пък ако падне това не значи че не е добър не е само този мач тои е млад боксьор живота е пред него успех
utrack