Български изселници в Истанбул: Събарят ни жилищата, защото не сме за Ердоган
Светът 13.03.2018 19:02  |   Обновена: 13.03.2018 19:31
Рада Домусчиева
4 коментара

Български изселници в Истанбул твърдят, че местните власти събарят жилищата им и тормозят жените им, защото не ходят забулени и не са привърженици на президента Ердоган.

Сънародниците ни настояват българската държава да се застъпи за тях на срещата на върха ЕС – Турция във Варна в края на март.

„Проблемът е, че общината, без да каже нещо, събаря незаконно. Има много изселници от Добричко тук, които ги изгониха от тук и сега не се знае къде отидоха, и те са в бедствено положение”, обяснява Йозгюр Тайазъ, жител на квартал „Зейтинбурну”.

Мустафа Расим е с двойно гражданство. Изселва се през 1989 г. Работи години, за да купи жилище, в което сега живеят 8 души.

„Затова че не гласуваме за тази партия, АКП (партията на Ердоган – б. ред.), особено където живеем българските изселници, почнаха да събарят нашите къщи. Почнаха да пречат на нашите жени – защо ходят без забрадки…”, обяснява той.

Апартаментът на Мустафа е почти 300 кв. м., а имотите тук са скъпи. От Балконите на нашите съграждани в Истанбул се вижда Босфора и ако преди 25 години тези жилища са се продавали за 200 хил. долара, сега вече ще струват по 2 млн. Сумата ще бъде непосилна за българите.

На 19 април изтича срокът, в който семействата от 360 апартамента в квартала, както и това на Мустафа, трябва да се изселят.

Вижте още във видеото:

 

4 коментара
  • 4 Vasileva1963 преди 4 дни човека казва, че тормозят жените, че не ходят забулени!
  • 3 Turk999 преди 6 дни БОЖЕ ПО ПРОСТАШКА СТАТИЯ ЗА ТУРЦИЯ НЕ БЯХ ВИЖДАЛ ВЪВ ВАШАТА МЕДИЯ - НЕПРЕМЕННО ЩЕ Я КРИПТИРАМ И ИЗПРАТЯ ВЪВ ВСИЧКИ ТУРСКИ МЕДИИ ! ЗНАЯТ ЛИ ОТ БТВ ЧЕ ПО ПРИНЦИП В ИСТАНБУЛ СЕ САБАРЯТ МНОГО СГРАДИ В МНОГО КВАРТАЛИ И ТОВА Е СВЪРЗАНО С НОВ ГРАДОУСТРОЙСТВЕН ПЛАН ! ПРОСТ ПРИМЕР - КВАРТАЛ ФИКИР ТЕПЕ В АЗИАТСКАТА ЧАСТ " ВИЖТЕ КВО Е БИЛО ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ - ВИЖТЕ КВО Е СЕГА !" ПОНЯКОГА ТАКИВА ШИБАНИ МАТЕРИАЛИ ПРАВИТЕ , ЧЕ КВО ДА ВИ КАЖА : ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ПРОДАЖЕН, ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ВЕКОВЕ СЕ Е ПРОДАВАЛ, С ТОЛКОВА ЕВТИННИ МАТЕРИАЛИ ДА ПРАВИТЕ НОВИНИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ... ДА БЯХТЕ ПАДНАЛИ ПО ПЪТЯ ЗА РАБОТА И ДА СИ УДАРИТЕ ГЛАВАТА НА ПАВАЖА БИХ ВИ ОПРАВДАЛ. НО СТЕ ТОЛКОВА ЖАЛКИ ПРИМИТИВНИ СЪЩЕСТВА , ЧЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ УТРЕ НЯКОЙ С ПРАШКА ДА ВИ ЧУПИ ДЖАМОВЕТЕ НА ТЕЛЕВИЗИЯТА. Е ТАЙ ЗА КЕФ... ЗАЩОТО СТЕ ДАЛЕЧ ОТ ИСТИНАТА И ЗАЩОТО СТЕ ПО БЕТЕР И ОТ ВЕСТНИК ЖЪЛТ ТРУД !
  • 2 monk1968 преди 6 дни Ние имаме ли посланик в Турция, след като се разбра че нямаме консул. Външно какво става. От 3 март насам нищо се нечува за недоразумението в Одрин и посланика ни там. Да припомня че това там е най-слабият ни Външен министър досега/при Костов/
  • 1 rubic преди 1 седмица После ми ходят и гласуват за ДПС...Ха де!
utrack