Ердоган: Отношенията с Берлин ще се подобрят след изборите в Германия
Светът 12.08.2017 16:02  |   Обновена: 12.09.2017 16:01
Турция
1 коментара

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че напрежението с Европа се дължи на вътрешната европейска политика и отношенията с Берлин ще се подобрят след парламентарните избори в Германия през септември, съобщи Ройтерс.

Отношенията между Европа и Турция, членка на НАТО и кандидатка за членство в ЕС, са обтегнати от репресиите, които последваха миналогодишния опит за преврат, като някои европейски страни изразиха тревога от мащаба на чистките, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Критиките от Европа са свързани с тяхната вътрешна политика, заяви Ердоган в реч в западния град Испарта, която бе излъчена на живо по телевизията. 

„Франция и Австрия направиха това преди, виждаме, че Германия следва същата стратегия. Вярвам, че тази ситуация ще се подобри след изборите”, каза той, говорейки за изборите на 24 септември, в които германският канцлер Ангела Меркел се кандидатира за четвърти мандат.

1 коментара
  • 1 Turk999 преди 27 седмици Като един фен на Ердоган - не съм съгласен.Като един български гражданин,чиято страна е членка на ЕС от 2007г. - какво се е променило в България освен - показателите?Каквито и критики да се отправят към Турция - тя е на много по-голямо ниво и постигна много дори без еврочленство.Оставете икономически - дори в демократично ниво ни задминават.Стига с тези провокации и лъжи.Стига и с тези статии сте заблуждавали турското общество.Съм против членството на Турция в ЕС,даже и това митническо споразумение - ми - развалете го и подпишете договор за свободна търговия и толкова!Да крайно време е - булшатсъ са изискванията за безвизовия режим.Да вдигнете го.Стига с тези курвенски,пардон европедофилски номера.Ердогане,с АСЕАН имаш голям напредък.Подкарай го и с Шанхайската петорка.Излез и от НАТО ! Ще си по голям пич - и Турция ще е по-силна. Добре - търговията Ви,стокообмена вече бил 100 милиарда,еми честито - продължавайте.Необходимо ли е политически да се обвързвате с швабите?Имат ли лидер ?- Не!В Европа има ли лидер? - не! Остави ги да си берат гайлята и да тънат в бюрокрацията си !
utrack