Уволнявайки шефа на ФБР Доналд Тръмп „облекчил големия натиск върху себе си“
Светът 20.05.2017 00:42  |   Обновена: 20.06.2017 00:01
САЩ
0 коментара

Президентът на САЩ Доналд Тръмп доверил на високопоставени руски представители миналата седмица, че е облекчил „големия натиск“ върху себе си, като е уволнил директора на ФБР Джеймс Коми, пише вестник „Ню Йорк таймс“, цитиран от АП и Ройтерс.

Американският ежедневник се позовава на писмено описание на срещата в Белия дом на 10 май между Тръмп, руския министър на външните работи Сергей Лавров и посланика на Русия в Съединените щати Сергей Кисляк.

Доналд Тръмп: Имахме много, много добра среща със Сергей ЛавровДвамата обсъдиха в Белия дом сирийската криза, но не и санкциите срещу Русия или твърденията за намеса на Москва в президентските избори в САЩ

Президентът на САЩ нарекъл току-що уволнения от него директор на ФБР „луд човек“, който просто си е загубил ума. Бях подложен на голям натиск заради Русия, който намаля, казал още Тръмп на Лавров и Кисляк.

Доналд Тръмп призна, че е уволнил шефа на ФБР на своя главаДжеймс Коми бил "фукльо и самохвалко"

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър коментира публикацията като каза: „Като правеше демонстрации и политизира разследването за действията на Русия, Джеймс Коми създаде ненужен натиск върху нашата способност да установим контакт и преговаряме с Русия“.

Той отбеляза, че разследването продължава и уволнението на Коми не го е прекратило.

Истинската история са изтичанията на „частни и строго поверителни разговори“, подчерта Спайсър.

Доналд Тръмп поискал от Джеймс Коми да прекрати разследването срещу Майкъл ФлинТова пише в. „Ню Йорк таймс“, позовавайки се на служебна бележка на Коми. Белият дом отрече това да е вярно, а конгресмен поиска от ФБР цялата информация за срещите на Тръмп и Коми

Той освен това отново отрече предизборният щаб на президента на Тръмп да си е сътрудничил с Русия преди изборите през ноември. Думите му бяха в отговор на твърденията на вестник „Вашингтон пост“, че високопоставен съветник в Белия дом, който е близък до Тръмп, представлява интерес за разследването за предполагаема намеса на Русия в президентските избори в Съединените щати.

„Както президентът е заявявал преди, едно задълбочено разследване ще потвърди, че не е имало никакво тайно споразумение между (неговата) кампания и каквато и да било чужда (страна)“, каза Спайсър.

„Вашингтон пост“: Доналд Тръмп издаде строго секретна информация на руснацитеВестникът се позовава настоящи и бивши служители на американската администрация

 

Използвани са материали на БТА
0 коментара
utrack