Как изглежда България в очите на американците
България 23.07.2017 13:09  |   Обновена: 23.08.2017 13:01
1 коментара

Българите са много креативни, в България има много свежи зеленчуци, Рилският манастир е впечатляващ, както горите, планините и богатата ни история, а българите са много умни хора – това са само част от нещата, които правят впечатление на чужденците.

Група от 16 учители от САЩ прекарват у нас един месец, а след това трябва да представят България на своите ученици.

Програмата е финансирана от американското министерство на образованието и по нея кандидатстват много хора, разказва председателката на комисията „Фулбрайт” в София Анджела Родел.

Тази година е имало избор между три страни – Тайланд, Чили, България. Избират се само  най-силните кандидати, добавя Родел.

Това са най-често гимназиални учители, които преподават в различни градове на САЩ. По тази програма те ще имат възможност да запознаят учениците си, не всички от които имат възможност да пътуват извън САЩ, със страни от цял свят.  

Самата Родел е тук вече от над 20 години, а интереса си към нашата страна първоначално дължи на своята любов към фолклора ни.

Вижте още във видеото по-горе.

1 коментара
  • 1 DoraYancheva преди 29 седмици Учители по история пък казват че незнаели нищо за България? Ми как са учили иторията на Европа тогава? И тази какво вика, в БГ се срещали Изтока и Запада, тая знаели какво е Изток изобщо? Изок е Азия, къде вижда Азия тука? Или по скоро под Изток визира Източният блок от студената война? Пълни идиоти.
utrack